معرفی رشته «پرورش قارچ خوراکی» شاخه کاردانش



به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس،‌ رشته «پرورش قارچ خوراکی» در زمینه کشاورزی از گروه کشاورزی و غذا قرار دارد.

*معرفی رشته

پرورش قارچ خوراکی جزو رشته‌هایی است که با هزینه کم و فضای مناسب می‌تواند اشتغال پایدار و درآمد کافی را دربرداشته باشد که به صورت سنتی و صنعتی اجرا می‌شود.

*سطح آموزشی مهارت‌ها

هنرجویان در این رشته پس بر گذراندن دروس عمومی در انتها به توانایی‌های زیادی دست می‌یابند:

1ـ پرورش قارچ صدفی و نحوه تهیه کمپوست که جزء مواد اولیه این رشته است.

2ـ انواع سیستم‌های کاشت که با توجه به فضای موجود طراحی می‌شود.

3ـ پرورش قارچ دکمه‌ای از اولین مراحل آن شامل کاشت و داشت و برداشت است.

4ـ روش‌های برداشت و نگهداری و بسته‌بندی محصول.

5ـ مبارزه با بیماری‌های رایج در پرورش قارچ خوراکی.

*آینده تحصیلی و شغلی

دانش‌آموزان بعد از فراغت از تحصیل می‌توانند در مقطع کاردانی در دانشگاه‌های علمی کاربردی و آزاد و فنی و حرفه‌ای در رشته‌های مرتبط ادامه تحصیل دهند.

فارغ‌التحصیلان می‌توانند:

1ـ در کارگاه‌های صنعتی و سنتی به عنوان کاردان مشغول به کار شوند.

2ـ اگر فضای مناسب در منزل وجود داشته باشد، برای خود اشتغالی شرایط مناسبی ایجاد کنند و از تسهیلات وام اشتغال با مدرکی که در دست دارند، استفاده کنند.

3ـ به عنوان مربی در مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای فعالیت کنند.

*ساعت آموزش

رشته «پرورش قارچ خوراکی» دارای 105 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت دروس عمومی، 42 ساعت شایستگی‌های فنی، 4 ساعت شایستگی‌های پایه، 8 ساعت شایستگی‌های کارگاهی و 9 ساعت شایستگی‌های غیرفنی است.

استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «زیست‌شناسی متشکل از 2 واحد نظری»، «تولید و پرورش قارچ صدفی متشکل از 3 واحد نظری و 8 واحد عملی»، «تولید و پرورش قارچ دکمه‌ای متشکل از 6 واحد نظری و 12 واحد عملی»، «شیمی متشکل از 2 واحد نظری»، «تولید و پرورش جالیز متشکل از یک واحد نظری و 3 واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.

2
امتیاز: 2 (1 رای)

ارسال نظر

Image CAPTCHA